De Salon

Thee en Taart voor een Tientje. En dan ook nog mooie muziek!

Salon 39:
All that Jazz

We gaan het nieuwe jaar fris in! Met een muzieksoort waar we nog niet zoveel van in huis gehad hebben. Er is gezongen, vaak gefolkt, geblazen, gepopt en verteld. Maar improviserend over de toetsen in onverwachte akkoorden, ter plekke gecreĆ«erd, versgebakken muzikale taartjes, dat is weer eens een andere traktatie.

Die gaat ons uitgeserveerd worden door Eric de Zeeuw en consorten, al heel lang actief met jazz in Wageningen, maar nu tussen de thee en de taart neergestreken, heerlijk. En door Finn Dubbelboer met zijn Tutorials. Finn, de inspirator voor de naam van onze eigen zoon en mededirecteur Finn Groenestein.

Niemand houdt van niemand
niemand houdt van iemand meer dan ik van jou hou
Niemand houdt er meer van iemand,
maar jij houdt enkel van jezelf.

Ooit begeleid door Finn (de oude), 35 jaar geleden in het ‘dubbel’-lokaal van het Wagenings Lyceum, pop up theater avant la lettre onder de titel “De verlosser II”. Het nieuwe Pantarijn bestond nog niet, vele voorstellingen van Raam en Brugtheater zouden volgen. Dat was de eerste muzikale ontmoeting met Finn. En ik vermoed dat ook Eric zich in die jaren muzikaal aan het ontpoppen was in Wageningen..? Lianne van Wilgen was nog lang niet geboren. Daar moest Wageningen nog bijna 20 jaar op wachten.

Eric, Finn, Lianne en alles wat er mee komt (verrassing!).
We gaan ze allemaal beluisteren.
Ik kan niet wachten.
Finn (de jonge), Henk en Oda ook niet.
We gaan vast taart bakken.

Hartelijke groet,
Oda, Herman, Finn

This image has an empty alt attribute; its file name is 1-salon-met-tekst-klein-2.jpg

Thee en Taart voor een Tientje, en dan ook nog mooie muziek.
https://www.facebook.com/desalonwageningen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 De Salon

Thema door Anders Norén