De Salon

Thee en Taart voor een Tientje. En dan ook nog mooie muziek!

Salon 3: Nu écht, of: Wie wat bewaart, die heeft wat…

We konden weer eens niet kiezen. Zo gaat dat in het leven. Twijfel, teveel opties. Dus dan maar allebei in de titel van deze Salon, misschien een laffe oplossing? Weer die twijfel….

Stop met navelstaren. Nu echt! Lieve mensen: hij komt. Hij heeft ons toegesproken per instant video in de vorige Salon. Er moet wel een bom vallen, wil Ingmar Heytze* niet komen. En daar verheugen we ons enorm op. (Niet op die bom dus, hè). Ons aandeel in de dichters-deal is ingelost, het titelgedicht van Ingmars nieuwe gedichtenbundel is op muziek gezet. En de dichter zag (of beter: hoorde) dat het goed was.

Ik kon het niet laten, ik heb een tweede gedicht verklankt. ‘Drie ademtochten voor de slaap’. Een prachtig gedicht, dank je wel Ingmar, dat ik weer urenlang, dagenlang heb mogen ronddwalen in jouw wereld, dit keer het schemergebied tussen waken en slapen. Inmiddels is Ingmar een (uitgestelde) première verder. Zijn eersteling op toneelgebied, De Wanen, is met klaterend applaus ontvangen, vijf sterren in de Trouw. Raar genoeg zijn wij nu ook een beetje trots.

Maar er is meer dan Ingmar, die met deze inleiding beeldvullend dreigt te worden.

Want we hebben aanstormend talent. Jonge meiden, ik schat nu rond de 14 / 15 jaar, Pantarijners, die hun muzikale kunsten komen vertonen, Soula, Lidya, Emy, Aafke en Veerle. Zij vormen de band WOF.

En er is Jos Baggermans, een vaste waarde in ons Salonbestaan. Saxofonist. Inmiddels Master Jos, maar hij voelt zich niks te goed voor ons. Gelukkig maar.

En Danae keert terug. Na jaren. Inmiddels maakt zij zelf ook eigen nummers. Super spannend.

En Henk, met ongetwijfeld een super strakke voordracht, waarin hij zeker het woord ‘super’ niet gaat gebruiken, want hij haat dat woord. Super veel succes Henk!

Nu stop ik. Echt.

Tot zondag de 23e, taart- en theedag.

N.B. Salon om 12.00 uur en om 15.00 uur. Ingmar is er alleen om 15.00 uur, salon van 12.00 uur heeft meer WOF, Danae en Jos.

Hartelijke groet,

Oda, Herman en Finn

Thee en Taart voor een Tientje, en dan ook nog mooie muziek

*www.ingmarheytze.nl

P.S.1: Voor de Salon, 15.00 uur, zijn 30 plaatsen beschikbaar. Reserveren via odagerritsma@gmail.com. Toewijzing gebeurt op volgorde van binnenkomst van reserveringsmail. Vol = vol!
P.S.2: Wij willen graag foto’s en filmpjes van de afgelopen Salonconcerten, dus mocht je ze hebben, wil je ze dan mailen? Graag!
P.S.3: Voor wie in de toekomst geen mailtje meer wenst te ontvangen over de Salonoptredens, laat het even weten per mail, dan haal ik je adres uit ons bestand.

Thee en Taart voor een Tientje, en dan ook nog mooie muziek.
https://www.facebook.com/desalonwageningen.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2024 De Salon

Thema door Anders Norén