De Salon

Thee en Taart voor een Tientje. En dan ook nog mooie muziek!

Salon 33
Cultuur verslaat Corona

Cultuur verslaat Corona in Hart van Nederland.

In het hart van Nederland, op de grens van Wageningen en Bennekom, wordt, na het Montmartre aan de Rijn en het Torck Central Park van Wageningen, eens te meer duidelijk dat Corona kansloos is tegen het onuitroeibare Wageningse cultuurvirus.

Werd eerder dit jaar nog een geplande Salon (‘Nooit van school af’) lamgelegd door het obscure Wuhan-virus, nu slaat de Salon-cultuur keihard terug met een volkomen Coronaproof aflevering: Nog lang niet af van ‘Nooit van school af’. De teleurgestelde artiesten en het teleurgestelde publiek krijgen genoegdoening. Ze worden schadeloos gesteld middels een strikte 1,5 meter voorstelling die bol staat van de ontsmettingsmiddelen. 

Zondag 27 september in de schapenstal van Marjel en Clemens. Er passen 500 makke schapen in, dus zeker 50 makke Salonschatjes.

Er is gewoon weer thee en taart. En om de wraak compleet te maken kunt u hieronder het originele programma nogmaals lezen. (Bijna) alle artiesten zijn erbij, en zelfs nog wat extra!!

Hopelijk een warm weerzien zondag 27 september om 15.00 uur.

Hartelijke groet, Oda, Herman, Finn

N.B. Ivm Corona: Wij hebben zestien tafeltjes, per tafeltje één huishouden. Geef bij reservering dus aan om hoeveel personen én om hoeveel huishoudens het gaat.

Adres: Grebbeveld Schapen &zo, Langesteeg 21, Bennekom

Nooit van school af.

Een Salon vol zaken rondom school.
Leerlingen, oud leerlingen, leraren.
Schrijvers, dichters, muzikanten, zangers, zangeressen.

Bo Couvreur, Finn Groenestein, Jos Baggermans, Sarah Detiger, Martijn Adelmund, Lou Bijman, Eline Minor, Sofia Dragt, Herman Groenestein, Heleen Postema, Femke Kooistra, Claire Hartman, Nynke Krabbenborg, Naut de Bruijn,  Jelke Kooistra, Loeck Swinkels, Dames en Heren. Allemaal scholieren. Nu of ooit. Lang geleden of nog net niet helemaal uit het ei. 

Je komt nooit helemaal van school af. Dat weet iedereen. Er is altijd nog wel weer een flard in een droom. Moet je toch weer examen doen. Onverwacht. En erger nog: zonder dat je geleerd hebt. En dankzij (of, een beetje gemeen, ondanks) die school allemaal artiest geworden. Profi of pure liefhebber. Dichtend, zingend, spelend, vaak over school. Om het allemaal van een degelijk kader te voorzien leest Leo Klep voor uit het nieuwe standaardwerk: ‘van Hogere Burgerschool tot Pantarijn’.

U kan er niet omheen, ook u moet uw verleden onder ogen leren zien. Met een versnapering, een mooie column (zal vast wel iets leerzaams bij zitten!). En deze zondag is huiswerkvrij.

P.S.: Wat kunt u verder verwachten: Een gedicht over school speciaal voor deze Salon geschreven door dichter / schrijver Martijn. Vier songs (waaronder de hit ‘School’ door eindexamen-Nachtegalen Lou, Nynke, Eline, Bo en Sarah, aangevuld met (vorig jaar geslaagd) Claire en Heleen. Twee liederen over school (één op tekst van Martijn!) door Herman en Finn, ingebed in een huisgemaakte column van Henk. Naut speelt piano met compagnon op trompet. Dames en Heren zingen oud en nieuw repertoire. Jos speelt samen met Jelke (ook het Marnix doet mee!) een duet voor saxofoon. Sofia zingt ‘Lilac wine”, een song uit een van de eerste voorstellingen van Het Raam. Ook zal zij een nieuwe eigen compositie laten horen. Een leerling van haar, Loeck speelt en zingt eigen werk. Femke zingt nog één keer de heerlijke olielamp. Wij dunken: genoeg!

Smakelijk eten. Taart moet op.

P.S.1: Voor de Salon zijn 16 tafeltjes beschikbaarPer tafeltje één huishouden. Geef bij reservering dus aan om hoeveel personen én om hoeveel huishoudens het gaat. Reserveren via odagerritsma@gmail.com. Toewijzing gebeurt op volgorde van binnenkomst van reserveringsmail.
P.S.2: Mocht je een nummer willen zingen in Hermans Karaokebar, laat het ons weten. Wellicht sta jij dan een volgende Salon ook in de spotlights. P.S.3: Wij willen graag foto’s en filmpjes van de afgelopen Salonconcerten voor op de website, dus mocht je ze hebben, wil je ze dan mailen? Graag!
P.S.4: Voor wie in de toekomst geen mailtje meer wenst te ontvangen over de Salonoptredens, laat het even weten per mail, dan haal ik je adres uit ons bestand.

Thee en Taart voor een Tientje, en dan ook nog mooie muziek.
www.facebook.com/DeSalonWageningen

Next Post

Previous Post

© 2023 De Salon

Theme by Anders Norén