De Salon

Thee en Taart voor een Tientje. En dan ook nog mooie muziek!

Salon 24:
De dichter en de Burgemeester

Klinkt gezellig, klinkt als een eeuw geleden. Gloeiende briketten door het gebarsten venstertje van de kolenkachel.

Eerlijkheid gebiedt te zeggen, dat wij, bij het schrijven van deze uitnodiging, niet zeker weten of de burgervader en (op uitdrukkelijk verzoek van twee stadsdichters, onafhankelijk van elkaar) zijn vrouw echt acte de présence zullen geven. Zij zijn op een welverdiende vakantie, antwoord laat op zich wachten.

Maar u, beste gast, komt heus niet om het ‘grote namen, lekker belangrijk’ gedoe.

U komt voor de inhoud! En die mag er zijn. De stadsdichterstrilogie nadert zijn voltooiing. Laurens van der Zee zal zichzelf hoorbaar maken, op tweeërlei wijze. En hij zal verklankt worden in wat zo maar eens het volkslied van Wageningen zou kunnen worden. De tekst van dit lied ‘En die stad, dat zijn wij’ is door Laurens geschreven ter gelegenheid van Wageningen 750 jaar Stad. Dames en Heren verlenen bij de vertolking hand- en spandiensten.

U begrijpt: stadsdichters, volkslied, reden genoeg om de burgemeester als eregast uit te nodigen.

Naast Dames en Heren (ook met eigen repertoire) en Laurens (met gedichten) kunt u genieten van Folkcorn, ongeveer net zo oud als Wageningen zelf en de hattrick van de heer van der Zee.

Tein van der Lugt zal twee stukken spelen. Omdat we er nooit genoeg van krijgen.

Vergeet ik nog iets? Henk, help effe?

O ja, natuurlijk, Thee en Taart, in die heerlijke ouderwets gezellige ambiance, u zelf dus….

Hartelijke groet, tot zondagmiddag 11 november a.s. 15.00 uur

Oda, Finn en Herman

P.S.1: Voor de Salon, 15.00 uur, zijn 30 plaatsen beschikbaar. Reserveren via odagerritsma@gmail.com. Toewijzing gebeurt op volgorde van binnenkomst van reserveringsmail.
P.S.1½: Bij grote belangstelling komt er mogelijk ook een Salon om 12.30 uur. Geef bij je reservering aan welk tijdstip je voorkeur heeft en of je zo nodig ook op het andere tijdstip kunt.
P.S.2: Mocht je een nummer willen zingen in Hermans Karaokebar, laat het ons weten. Wellicht sta jij dan een volgende Salon ook in de spotlights.
P.S.3: Wij willen graag foto’s en filmpjes van de afgelopen Salonconcerten voor op de website, dus mocht je ze hebben, wil je ze dan mailen? Graag!
P.S.4: Voor wie in de toekomst geen mailtje meer wenst te ontvangen over de Salonoptredens, laat het even weten per mail, dan haal ik je adres uit ons bestand.

 

14117941_1046655335389572_9068960660252116729_n

Thee en Taart voor een Tientje, en dan ook nog mooie muziek.
Kinderen tot 12 jaar € 2,50
 

www.facebook.com/DeSalonWageningen

Next Post

Previous Post

© 2023 De Salon

Theme by Anders Norén