Thee en Taart voor een Tientje. En dan ook nog mooie muziek!

Salon 23:
Het Spijk

Beste mensen,

Tien tegen één dat u nu een vrij zoet-romantisch plaatje in uw hoofd heeft: een silhouet van een figuurtje dat tegen de boom zit en slierten sierlijke noten die door het beeld dwarrelen.
Exegese volgt. Maar er is nóg een instant reactie: Martijn Adelmund roept luid: Oh, dát gedicht. En weet dan eindelijk, – misschien weet u het zelfs eerder dan hij, lezer – welk van zijn prachtige schrijfwerken op muziek is gezet. Een ode aan het Spijk.
In de serie “Stadsdichters bezongen” is het zijn beurt om te dichten en toegezongen te worden. En in de karaokebar komt het Spijk nog een keer terug, tot leven gebracht door Aart en Gabriël.

En daar zijn onze mooi-weer vrienden, The fair-weather-friends, met op Ibiza gebruinde muziek, niks niet somber. Eline, Finn en Pascal. Lang zullen zij leven. U hoort wel waarom.
Maar wie fluit er dan? Het is vooralsnog pianomuziek en ook de contouren van Tein van der Lugt. Iets lager, …. lager! Ja! Daar! Bovenmenselijk gekwinkeleer. U hebt dit jaar godzijdank toch nog een Loes Hollanders gespot.

Ik moet stoppen, ik moet stoppen. Heel snel dan: Zet hem op Nynke Sansom, als jongste van het stel. Zing alles en iedereen naar de sterren met je kwintetje, de sterren boven het Spijk!

Hier moet je echt een keer geweest zijn, Henk. Tot de 9e september!

Hartelijke groet,
Oda, Finn en Herman

P.S.1: Voor de Salon, 15.00 uur, zijn 30 plaatsen beschikbaar. Reserveren via odagerritsma@gmail.com. Toewijzing gebeurt op volgorde van binnenkomst van reserveringsmail.
P.S.1½: Bij grote belangstelling komt er mogelijk ook een Salon om 12.30 uur. Geef bij je reservering aan welk tijdstip je voorkeur heeft en of je zo nodig ook op het andere tijdstip kunt.
P.S.2: Mocht je een nummer willen zingen in Hermans Karaokebar, laat het ons weten. Wellicht sta jij dan een volgende Salon ook in de spotlights.
P.S.3: Wij willen graag foto’s en filmpjes van de afgelopen Salonconcerten voor op de website, dus mocht je ze hebben, wil je ze dan mailen? Graag!
P.S.4: Voor wie in de toekomst geen mailtje meer wenst te ontvangen over de Salonoptredens, laat het even weten per mail, dan haal ik je adres uit ons bestand.

 

14117941_1046655335389572_9068960660252116729_n

Thee en Taart voor een Tientje, en dan ook nog mooie muziek.
Kinderen tot 12 jaar € 2,50
 

www.facebook.com/DeSalonWageningen

Next Post

Previous Post

© 2022 De Salon