De Salon

Thee en Taart voor een Tientje. En dan ook nog mooie muziek!

Salon 13: Rhapsody in Blue Sparrow, gezongen met Henk

Zondag 29 januari, aanvang 15.30 uur.

Beetje een rare titel, maar we wilden er zoveel mogelijk in vatten. Meestal een heel slecht idee en misschien nu ook eigenlijk wel. Maar ja, hij staat er al, dus uitleggen dan maar.
Gelukkig zijn het wel heel feestelijke zaken die we kunnen uitleggen.

We gaan een heerlijke Salon tegemoet met Willy B. & the Blue Sparrow (voor de blueskenners: Winand Bijlmakers en Simon Vink). (Biografie hieronder)

Maar dat is nog maar krap de helft.
Want we hebben een tot de nok toe gevulde karaokebar. Met Tein vd Lugt, die een fragment speelt van de Rhapsody in Blue.Virtuoos werk, virtuose Tein. En Siri en Kasia, zomaar twee zingende engelen. En, net 70 geworden, dus oud genoeg om zijn kunsten, samen met u, ten toon te spreiden in de Salon: Henk Lameris doet een mini-aflevering “Zingen met Henk”.
Het past er eigenlijk niet meer op, maar het moet genoemd: “Little Goose and the old man” zongen bij de Buren, maar nu bij onszelf!

Komt dat zien, komt dat horen. En proeven. De taart.

P.S.1: Voor de Salon zijn 30 plaatsen beschikbaar. Reserveren via odagerritsma@gmail.com. Toewijzing gebeurt op volgorde van binnenkomst van reserveringsmail. Vol = Vol!

P.S.2: Mocht je een nummer willen zingen in Hermans Karaokebar, laat het ons weten. Wellicht sta jij dan 29 januari ook in de spotlights.

P.S.3: Wij willen graag foto’s en filmpjes van de afgelopen Salonconcerten voor op de website, dus mocht je ze hebben, wil je ze dan mailen? Graag!

P.S.4: Voor wie in de toekomst geen mailtje meer wenst te ontvangen over de Salonoptredens, laat het even weten per mail, dan haal ik je adres uit ons bestand.

Biografie Willie B. & the Blue Sparrow

Al meer dan 20 jaar is dit akoestische bluesduo actief op podia van bluesfestivals, kroegen en straatmuziek-festivals in Nederland, Duitsland en België. Zij staan garant voor kwaliteitsblues uit de jaren ‘40 en ‘50.
Willie B. begeleidt zijn eigen soul-volle zang met een unieke fingerpicking-stijl waarbij groove en solo’s centraal staan. Zelfs als hij op zijn one-string gitaar speelt krijgt hij menigeen aan het dansen.
The Blue Sparrow is een virtuoos op de bluesharp waarbij hij zijn solo’s afwisselt met een percussieve begeleidingsstijl.

Het repertoire bevat nummers van o.a. Muddy Waters, Big Bill Broonzy, Sonny Terry & Brownie McGhee, John Lee Hooker, Robert Johnson, Lightnin’ Hopkins, maar ook Tom Waits.

In het verleden hebben zij het podium gedeeld met artiesten als Kenny Neal, James Harman, Elisha “Blue” Murray, Long John Baldry, Monti Amundsen en Gene Taylor. In 2016 waren zij de winnaars van het DAT-straatmuziekfestival.

De bezetting:
Willie B: zang, akoestisch gitaar, resonatorgitaar, one-string gitaar (diddley bow)
The Blue Sparrow: mondharmonica, zang

 

14117941_1046655335389572_9068960660252116729_n

Thee en Taart voor een Tientje, en dan ook nog mooie muziek.
Kinderen tot 12 jaar € 2,50
 

www.facebook.com/DeSalonWageningen

Next Post

Previous Post

© 2023 De Salon

Theme by Anders Norén